DESPRE NOI

Echipa noastră de specialişti oferă consultanţă, proiectare, montaj, garanţie şi service post garanţie pentru o gamă variată de centrale fotovoltaice.


Datorită acestui pachet de servicii unic pe piaţa de profil Build Man Soulutions, unic distribuitor al centralelor fotovoltaice şi kiturilor produse sub brandul Mir Green Power, este partenerul care livrează soluţii la cheie perfect adaptate necesarului de independenţă energetică al clienţilor din orice sector: civil, public sau comercial.


Înfiinţată în anul 2012, Build Man Solutions este o companie specializată în următoarele domenii:

 • producția de panouri fotovoltaice, sub brandul propriu MST®;
 • proiectarea şi producerea centralelor de producere a energiei electrice fotovoltaice:
 • centrale solare rezidențiale – cu puteri cuprinse între 5 -15 kW;
 • centrale fotovoltaice comerciale (pentru întreprinderi mici, ferme și unități de cazare) – cu puteri cuprinse între 15 – 100 kW;
 • parcuri solare de dimensiuni mici, medii și mari (peste 1MW)
 • servicii de măsurare și testare a caracteristicilor electrice pentru panouri fotovoltaice, utilizând un Spi-Sun Simulator, Clasa AAA, Spire Solar®.


Investiția s-a materializat, în prima fază, în construirea unei fabrici de producere a panourilor fotovoltaice, de înaltă eficiență, proces productiv bazat pe includerea unei tehnologii de ultimă oră, folosind o linie de producție Spire Solar®, capabilă să livreze 60MW anual, fiind dezvoltată o marcă proprie de panouri, MST®. Build Man Solutions este singurul producător de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență care deține tehnologie de verificare și garantare a calității produselor oferite clienților, calitatea panourilor MST® și procesul de producție a panourilor MST® fiind certificate de TÜV Austria.


Prin includerea de noi operațiuni tehnologice care vizează integrarea panourilor fotovoltaice MST® în sisteme integrate de producere a energiei electrice solare – centrale electrice, folosind componente de înaltă calitate, provenind de la furnizori de renume de pe piața specifică, Build Man Solutions a devenit producător de centrale electrice fotovoltaice, dezvoltate sub brandul propriu, MST®. În calitate de producător, asigurăm beneficiarilor garanția integrală a instalației, de 12 ani pentru panourile fotovoltaice MST® și 5 ani pentru invertoare, în mod direct, nu prin cesionare de la producător.


Prin performanţe, calitate şi flexibilitatea soluţiilor de integrare produsele MST® sunt adaptate utilizării atât în sectoarele civil (2-10 KW), public şi comercial (15-100 KW), cât şi în ansambluri destinate parcurilor fotovoltaice, venind astfel în întâmpinarea oricărui tip de client ce are ca obiectiv obţinerea autonomiei energetice.


DESCRIEREA LINIEI DE PRODUCTIE “FAST-LINE” ȘI A PROCESULUI DE FABRICAȚIE

Linia de productie (FAST-Line) a panourilor fotovoltaice a fost livrată și pusă în funcțiune de firma americană SPIRE Corporation din Statele Unite ale Americii și înglobează tehnologie de vârf.

Denumirea liniei de producție “FAST-Line” redă în termeni conciși procesul de producție ce se desfășoară pentru producerea panourilor fotovoltaice:

Final Assembly Simulation and Test-Line” reprezintă procesul de producție și constă în:

 • asamblarea finală a panourilor fotovoltaice constând în înrămarea laminatului fotovoltaic cu un cadru din aluminiu extrudat eloxat și atașarea cutiei de conexiuni cu cablurile de legătură
 • simularea cât mai precisă a luminii solare pentru testarea panourilor fotovoltaice și măsurarea parametrilor electrici ai acestora în condiții standard STC conform normelor internaționale.

Procesul de producție descris sintetic mai sus se caracterizează prin 5 puncte importante care conferă liniei avantaje considerabile în execuția panourilor fotovoltaice :

 • durata ciclului de fabricație este redus (7,5 min/panou)
 • performanțele electrice ale panourilor produse sunt precis determinate datorită tehnologiei ridicate înglobate în echipamente
 • numărul redus de operatori pe linie ( 9 operatori)
 • linia de producție este flexibilă putând schimba rapid tipul și dimensiunile panourilor fotovoltaice produse.
 • utilități minime necesare funcționării: energie electrică și aer comprimat la presiune de 5,5-7 bar.